[helpie_notices group_id=’33’/]

  • Hoe kan ik deelnemen?

    Je kan enkel deelnemen indien je school is ingeschreven om deel te nemen aan de grootste L.O.-Test van Vlaanderen. Is je school nog niet ingeschreven?

    Spreek je leerkracht hier zeker op aan !

  • Mag ik wandelen tijdens het event?

    Het is de bedoeling dat je loopt. We verwachten immers dat elke leerling hiertoe in staat is, uiteraard steeds op je eigen tempo.
    Het belangrijkste zal zijn dat je op voorhand samen met je leerkracht een doel bepaalt waar je voor 100% voor gaat.

  • Mag ik zelf de afstand kiezen?

    Samen met je leerkracht kies je het parcours op jouw maat. Je zal kunnen kiezen uit de de 5km of de 10km. Voor ieder wat wils dus!

    Indien je geblesseerd bent en/of een doktersattest hebt, kan je deelnemen aan de 3km voor de wandelaars.

  • Wat doen we met onze spullen tijdens het lopen?

    Er zal een bewaarplaats aan de start en aankomst zijn waar je gratis je materialen veilig kan achterlaten.

  • Hoe geraak ik in Turnhout?

    Dat is af te spreken met je leerkracht. Turnhout is makkelijk toegankelijk met de trein of andere openbaar vervoer. Maar misschien legt je school wel een eigen bus in.

  • Mag ons bomma komen kijken?

    Uiteraard mag je bomma komen kijken! Meer nog, breng maar heel je familie mee! Hoe meer supporters, hoe meer ambiance!

  • Moet ik na het lopen blijven?

    Na de grootste L.O.-Test van Vlaanderen voorzien we nog een knallende fuif tot 16u en kan je op verkenning in onze partner village waar je tal van interessante en gezonde zaken kan ontdekken. Afhankelijk van de afspraken die je met je leerkracht hebt gemaakt ben je vrij om te vertrekken wanneer je wenst.

  • Moet ik de test inhalen als ik niet kan?

    Dat is af te spreken met je leerkracht.

  • Wat doe ik als ik gekwetst ben?

    Samen met je leerkracht bespreek je de opties over je deelname. Weet dat we het parcours toegankelijk maken voor iedereen, ook mensen met een beperking!

  • Welke kledij moet ik aandoen om te gaan hardlopen?

    Tijdens het hardlopen doe je best sportieve kledij aan. Deze zal variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en persoonlijke voorkeur.

    Algemene richtlijnen:

    • +15 graden: T-shirt en korte broek
    • 10-15 graden: T-shirt met korte/lange mouwen en korte broek
    • 5-10 graden: : T-shirt met lange mouwen, korte broek of hardlooplegging. Optie: handschoenen en een hoofdband
    • 0-5 graden: 2 lagen (onderhemd met lange mouwen+ T-shirt), korte broek of hardlooplegging, handschoenen en een hoofdband.
  • Kan ik me omkleden en douchen?

    a. Er zijn geen kleedkamers en douches voorzien. Iedereen komt dus best al in loopoutfit naar het event. Truien, joggingbroeken en reserve kledij voor achteraf kan je dus best in een rugzak meenemen. Let op: max 1 rugzak per leerling!

  • Kunnen we onze rugzak ergens achterlaten?

    a. We willen dat iedereen zo zorgeloos mogelijk de namiddag kan beleven. Daarom voorzien we een ruim bagagedepot in de Kuub. Hier zijn je spullen overdekt en bewaakt. Iedereen krijgt een persoonlijk nummer toegewezen. Maximaal 1 rugzak/tas per leerling. Let op: kom tijdig aan op het event om te voorkomen dat je 5 minuten voor de start met een volledige school staat aan te schuiven aan het depot.

  • Is er iets te eten en te drinken?

    a. Er is een drankbevoorrading tijdens de 5 & 10 KM en na de finish kan ook iedereen zijn suikers terug aanvullen met een gratis drankje en/of stuk fruit of koek.
    b. Op de festival site zijn er kraantjes beschikbaar om je drinkbus opnieuw te vullen met drinkbaar water
    c. Er is geen eten of drinken te koop, neem dus zelf iets mee om te consumeren voor en na het lopen.

  • Is er een bevoorrading voorzien?

    a. Om de optimale event ervaring te geven is er een drankbevoorrading voor de 5 en de 10km. Na de finish is er ook voldoende aangelegenheid om de verbruikte koolhydraten aan te vullen.

  • Krijg ik iets te drinken/eten bij de finish?

    a. Sampling wordt voorzien bij de finish. Er zal een drank, een koek en/of een stuk fruit aangeboden worden.

  • Wanneer eindigt het evenement?

    a. Dit wordt voorzien om 16u.

  • Wat bij regen?

    a. Dan gaat het event gewoon door, en verwachten we van de deelnemers aangepaste kledij. Er is geen overkapping voorzien. Beschouw het als een event genre 10-miles waar alles in openlucht doorgaat. Kom je niet door het slechte weer, dan is dat uw persoonlijke keuze.

  • Wat bij storm?

    a. Indien er door overmacht na overleg met organisatie, overheid en politie besloten wordt om het event te annuleren zal er gezocht worden naar een nieuwe datum om het event opnieuw te organiseren.

  • Wat bij acute blessures/ongevallen tijdens de wedstrijd?

    a. Zoals bij alle grote sportwedstrijden is er een EHBO-post voorzien aan start en finish alsook onderweg staan de zorgverleners van het Rode Kruis paraat.
    b. Indien het ongeval tussen deze posten in gebeurt zal een seingever contact opnemen met het crisiscentrum die vervolgens contact opnemen met de
    dichtstbijzijnde hulpverlener.
    c. Crisis centrum de kuub neemt daarna contact op met de verantwoordelijke leerkrachten van de desbetreffende school.

  • Wanneer start de tijdsmeting?

    a. De start wordt gegeven in waves met om 14u00 stipt de eerste wave
    b. De tijd van elke deelnemer start pas bij het passeren van de registratiesystemen aan de startboog. Vanaf daaruit is het dus volle gas!
    c. Naast waves zal er richting de startboog ook een trechtervorming zijn. Duwen, trekken, slaan en roepen zijn dus volledig overbodig om vlot te starten.

  • Worden er tussentijden genomen onderweg?

    a. Zonder twijfel. Héél jammer dus voor de leerlingen die dachten te kunnen valsspelen. Niet gepasseerd voorbij de registratie onderweg = geen geldig resultaat! Graag gedaan, leerkrachten L.O.! Jullie kunnen dus echt zorgeloos meelopen (en laten zien wie de echte sportievelingen zijn).
    b. Enkel bij de 3 KM is er geen tussentijdse controle.

  • Hoe vinden verloren gelopen leerlingen de groep of leerkracht terug?

    a. Elke school krijgt 1 ‘herkenningspunt’ toegewezen. Dit is een hoge paal op het plein met een uniek symbool. Indien de leerling niet meteen de leerkracht kan die terecht bij de infostand en zal één van de verantwoordelijke leerkrachten opgebeld worden.

  • Hoe zit het eigenlijk met verzekeringen tijdens het event?

    a. Goede vraag alweer! Met een heel simpel antwoord. Alle leerlingen en leerkrachten zijn via de eigen school automatisch verzekerd aangezien het event tijdens de
    schooluren plaatsvindt en kadert binnen de lessen L.O.
    b. De verantwoordelijke leerkrachten worden geacht om de nodige documenten mee te hebben ter plaatse om door de EHBO te laten invullen bij ongevallen.

  • Zijn de afstanden exact 3km, 5km en 10km?

    a. De afstanden zijn zo goed als 100% correct en dit werd uitgezet op basis van de gratis app STRAVA. Indien je met een Garmin of Polar horloge loopt kan dit een andere afstand weergeven. Maar aangezien we er vanuit gaan dat de meeste leerlingen niet in het bezit zijn van zulke hardware hebben we gekozen voor STRAVA als officiële meetresultaat om de afstand te berekenen.

  • Wat zijn goede loopschoenen?

    De duurste loopschoenen zijn niet meteen de beste voor jou. Alles begint met de afwikkeling en morfologie/bouw van je voet. Contacteer een hardloopspecialist wanneer je twijfelt of vraag gericht advies in een hardloopzaak.

  • Moet ik sportdrank of water drinken tijdens het hardlopen?

    In de FITTschema’s loop je nooit langer dan 60 minuten. Sportdrank tijdens de looptrainingen is dus niet nodig. Goed hydrateren (water) doorheen de dag is belangrijk. Het is niet noodzakelijk om tijdens de training water te voorzien maar het kan wel. Uitzondering op de regel (zijn) zeer warme zomerdagen, dan nemen we altijd een drinkbus met water mee. Let op! Voor- en na de training dient het vochtverlies aangevuld te worden. Tip, deel je training op in lussen en plaats een drinkbus met water op het traject zodanig dat je niet hoeft te lopen met de drinkbus.

  • Wat moet ik eten voor een looptraining?

    Je kan de laatste maaltijd voor een training best 2 tot 3 uur voor de training inplannen. Voorzie een evenwichtige en gevarieerde maaltijd. Let wel op de samenstelling: vetrijke maaltijden ( zoals pizza, frietjes,…) zullen de vertering vertragen, met als gevolg dat deze op je maag liggen tijdens de training. Op www. Gezondleven.be kan je informatie terugvinden rond een evenwichtige en gevarieerde maaltijd.